Valnötslimpa på surdeg… FÖRDEG… 1 dl saltå vetemjöl special ekologiskt. 1 dl vatten. 1 msk surdeg… röres ihop o får bubbla till sig i 8 timmar. tillsätt… 2 dl vatten. 1 msk flingsalt. 5 dl ramlösa kvarn rustique. 1 dl rostade valnötter…. rosta valnötterna i en torr stekpanna o knåda in sist i degen.. jag blandade bara snabbt ihop degen o lät den vila 1 timma o fukta igenom helt innan man knådade ihop till en smidig kladdig deg som fick jäsa 5 timmar i rumstemp. ta upp på lätt mjölat bakbord o forma till ett bröd o lägg i jäskorg o låt jäsa 8 timmar i kylen. värm ugnen till 250 grader o ställ in en mugg vatten i botten precis innan man ställer in brödet. stjälp upp brödet på plåt med bakpapper o grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. när man fått in brödet sänk värmen till 225 grader. låt svalna helt på galler… eget recept.