Valnötslimpa på surdeg. eget recept.

Valnötslimpa på surdeg… FÖRDEG… 1 dl saltå vetemjöl special ekologiskt. 1 dl vatten. 1 msk surdeg… röres ihop o får bubbla till sig i 8 timmar. tillsätt… 2 dl vatten. 1 msk flingsalt. 5 dl ramlösa kvarn rustique. 1 dl rostade valnötter…. rosta valnötterna i en torr stekpanna o knåda in sist i degen.. jag blandade bara snabbt ihop degen o lät den vila 1 timma o fukta igenom helt innan man knådade ihop till en smidig kladdig deg som fick jäsa 5 timmar i rumstemp. ta upp på lätt mjölat bakbord o forma till ett bröd o lägg i jäskorg o låt jäsa 8 timmar i kylen. värm ugnen till 250 grader o ställ in en mugg vatten i botten precis innan man ställer in brödet. stjälp upp brödet på plåt med bakpapper o grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. när man fått in brödet sänk värmen till 225 grader. låt svalna helt på galler… eget recept.DSC08484.JPG

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.