Belgiska lakritsvåfflor.

Belgiska lakritsvåfflor…. ca 12-14 st…. 125 g smält smör. 7 dl vetemjöl. 25 g jäst. 0.5 tsk salt. 0.75 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. 3 ägg separerade. 4.5 dl mjölk. 1 msk lakritspulver… smör till järnet… TOPPING vispad grädde o lakritsflakes…. smält smöret o häll i o ljumma mjölken. rör ut jästen i vätskan. tillsätt resten o vispa till en slät tjock smet som får jäsa 40 minuter under plastfolie i rumstemp. hetta upp ett belgiskt våffeljärm o pensla med smält smör. häll i smet o grädda. servera med vispad grädde o lakritsflakes… Funkar naturligtvis att grädda i ett vanligt våffeljärn också men blir inte lika tjocka o riktigt samma konsistens…

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s