Smarrigt till kaffet… Schweizernötstårta.

  1. SCHWEISERNÖTSTÅRTA…. ca 10 bitar…. BOTTEN.. 100 g sötmandel. 2 ägg. 3 dl socker. 1.75 dl vetemjöl. 100 g smör smält. TOPPING.. 200 g Marabou schweizernötschoklad. 7 msk grädde. 1 msk smör….. värm ugnen till 175 grader. smörj en springform ca 22 cm i diameter… Mal nötterna i en mandelkvarn. vispa ägg o socker riktigt pösigt. blanda ner mandel mjöl o sist det smälta smöret som fått svalna något. vänd ihop till en jämn smet o häll i formen. grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter till lätt gyllenbrun. låt svalna… smält chokladen över vattenbad o rör ner grädden o sist smöret o blanda väl. bred på kakan o låt vila nån timma i kylen för att stelna…. ha kvar kakan i formen hela tiden så inte toppingen rinner av…

nöttårta.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Smarrigt till kaffet… Schweizernötstårta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.