Bullar med karamelliserad mjölk o mandelmassa efter eget recept.

Bullar med karamelliserad mjölk o mandelmassa… DEG 5 dl mjölk. 25 g jäst. 50 g rumsvarmt smör. 1 dl socker. 1 tsk salt. 2 tsk stötta kardemummakärnor. 14 dl vetemjöl… FYLLNING knappt 0.5 burk karamelliserad mjölk(dulche de leche) 50 g rumsvarmt smör. 200 g mandelmassa.. PENSLING 1 uppvispat ägg. pärlsocker… Lös upp jästen i mjölken o blanda sedan ihop resten till en smidig deg som får jäsa övertäckt 1 timma. Ta upp på mjölat bakbord o kavla ut en stor rektangel o bred på fyllningen. vik över o kavla till. o skär sedan i remsor o tvinna ihop till bullar som läggs på plåtar med bakpapper att jäsa under duk 1 timma. pensla med ägget o strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter i 250 grader till fin färg.. Blev väldigt kleniga att baka men riktigt saftiga o goda när dom var gräddade men går nog minska ner på fyllningen något… Men barnen älskade dessa. Eget hittepå recept…bak79.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s