Bomboloni med vaniljkräm.

Bomboloni med vaniljkräm… ca 15 st…. 3 dl mjölk. 50 g jäst. 1.5 dl socker. 1 krm salt. 150 g smör rumsvarmt. 3 ägg. ca 12 dl vetemjöl… VANILJKRÄM 1 dl mjölk. 2 äggulor. 1 msk socker. 1 msk maizena majsstärkelse. 1 msk vaniljpulver. 25 g smör….Börja med krämen. sjud mjölken med socker o gulor med maizena i en kastrull under vispning tills det tjocknar. får inte koka. dra från värmen o rör ner smöret o sist vaniljpulvret. rör samman till en slät kräm o låt svalna…. BULLARNA lös upp jästen i mjölken o tillsätt sedan resten till en smidig deg som får jäsa 1 timma. ta upp på lätt mjölat bakbord o dela i ca 15 bitar. rulla bollar o låt jäsa 30 minuter. fritera sedan i 180 graders olja till jämn färg. ta upp med hålslev o lått rinna av på papper. vänd i socker när dom fortfarande är varma… när dom svalnat skär man ett litet hål o spritsar i krämen.  Recept från tidningen hembakat.DSC06490.JPG

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.