Munkar.

DSC06493.JPGMunkar… ca 15 st…3 dl mjölk. 50 g jäst. 1.5 dl socker. 1 krm salt. 150 g smör rumsvarmt. 3 ägg. ca 12 dl vetemjöl… lös upp jästen i mjölken o tillsätt resten o arbeta till en smidig deg som släpper bunkens kanter. låt jäsa 1 timma.. ta upp på lätt mjölat bakbord o dela i ca 15 bitar. tryck ut till bollar o tryck genom fingret i mitten o forma till munkar som får jäsa 30 minuter. fritera sedan i olja i 180 grader nån minut per sida till fin färg. ta upp med hålslev o låt rinna av på papper. låt kallna o dekorera med glasyr.. GLASYR florsocker rörs ihop med lite vatten till en glasyr o färgas med karamellfärg… doppa eller bred på glasyren o strö på lite strössel…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.